Ilmastovaalit nyt!

Ilmastovaaleja ounasteltiin ja media sekä puolueet ovatkin varsin aktiivisesti tuoneet ilmastonmuutosta esille vaalipuheissaan. Mutta tuskin monikaan osasi odottaa sitä, että yksi puolue, Perussuomalaiset, äkkäisi mahdollisuutensa tulleen. Tämä ennen lähinnä maahanmuuton vastustamisesta elänyt puolue löysi itselleen toisen kärjen, ja se kärki on ilmastonmuutoksen kyseenalaistaminen ja väheksyminen. Puhutaan ilmastohysteriasta ja niin poispäin. Varmasti tämä oli peliliikkeenä oivallinen ja selittää suurelta osin miksi perussuomalaiset ovat nyt nosteessa vaikka maahanmuutto onkin jäänyt näissä vaaleissa vähän sivummalle.

Keskustan, kokoomuksen ja osin myös demareiden on ilmeisen vaikeaa päättää, että miten suhtautua ilmastonmuutoksen torjuntaan. Saako se maksaa mitään, saako sen nimissä rajoittaa metsänhakkuita ja mitä niille autoille käy. Tällaisia ongelmia ei perussuomalaisilla ole, he sanovat suoraan, ettei Suomen tarvitse tehdä mitään, ettei autoiluun saa koskea, lihaa saa syödä ja jos ilmastonmuutoksessa on jotain perää, täytyy jonkun muun hoitaa homma kuntoon. Ja kun tämä uppoaa tiettyyn osaan kansasta kuin häkä, alkavat perinteiset puolueet epäröidä entistä enemmän kannassaan.

Ikävä kyllä ilmaston ja tulevaisuutemme kannalta perussuomalaisten tempaus on huono uutinen. Ilmastovaaleista toivottiin ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun sitoutumista, mutta yhtäkkiä se on osin muuttunut valtavaksi ilmastonmuutoksen kiistämisyritykseksi.

Nyt onkin tärkeää, että ne, jotka ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta, jotka välittävät ympäristöstämme ja tulevaisuudestamme nousevat mahdollisimman vahvaksi vastavoimaksi. Tämä tarkoittaa äänestämistä, eikä pelkästään äänestämistä vaan sellaisten puolueiden äänestämistä, jotka ovat aidosti vakavissaan ilmastonmuutoksen torjunnan tarpeellisuudesta ja joilla on riittämiin voimia asian puolesta kamppailemiseen. Ja näitä puolueita on oikeastaan vain kaksi Vihreät ja Vasemmistoliitto.

Nyt onkin ilmastonmuutoksen vastustajien aika herätä, älkää antako kiistämiselle ja väheksynnälle ylivaltaa vaan äänestäkää ilmastonmuutoksen torjunnan puolesta.  

markok
Vihreät Espoo

Tietotekniikka-asiantuntija. HUS valtuuston jäsen, Helsingin kesäyliopistosäätiön hallituksen jäsen, lautamies sekä kuntien takauskeskuksen valtuuston varajäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu